luni, 19 septembrie 2016

de ce sunt anticrestin

Teoretic aș fi ateu deoarece mă doare în pulă de religie. Practic însă, mă irită la culme bor-u, ceea ce înseamnă că nu sunt indiferent la creștinism, mai precis sunt anti.
De ce?

Să facem o analogie. Să presupunem că pe tine te doare în pulă de muzică. Nu e greu, majoritatea oamenilor sunt muzică-agnostici, in afara unor descreierați care se îmbracă în negru, își îmbată gagicile și le duc la concerte de operă. Daca nu ești muzician, roadie sau groupie, atunci nu te interesează ce post de radio nimerești în mașina, tu dai din cap la fel de involuntar și pe luna amară, și pe sofia vicoveanca și pe paraziții.
Acum imaginează-ți ca 99,8% din populația țării se declară rocher. Cel mai mare procent dintre țările europene. Aproape toți oamenii cu care ai de a face ascultă doar rock, într-o formă sau alta. Majoritatea colegilor tăi beau doar wisky marțea și vinerea și în fiecare duminică merg la concert la arene. La evenimente și inaugurări e nelipsit preafericitul minculescu și lângă casa poporului se construiește o scena uriașă. În sălile de clasă sunt postere cu mayhem. Lumea pe stradă își face semnu devil horns când trece pe lângă un bar.

Acum încearcă să explici cuiva, chiar și unuia care susține că el nu merge la concerte, de ce ție nu ți se pare în regulă să-l duci pe fi-tu la cannibal corpse la câteva luni după naștere. Uite ce răspunsuri o să primești: "Dar ce are cannibal corpse? E un obicei frumos. Ție nu ți-au pus ai tăi cannibal corpse când erai mic? E doar muzică, o faci de dragul rudelor. Faceți un mosh pit și gata, s-a terminat. Nu e nevoie să meargă la concerte dup-aia. Doar 2 pe an, mai importante, la metallica și la rammstein."

(în timp ce scriam asta, vecina de deasupra își învață copilu să recite versurile de la smoke on the water. true story)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tu ce zici?