luni, 21 iunie 2021

Tipuri de inteligenta

  • Studiosul. I-a placut sa invete sa faca lucrurile ca la carte. Se deprima mereu cand vede ceva ce e altfel decat in manual sau care nu e intretinut cum trebuie si functioneaza sub randamentul optim. Isi castiga painea plangandu-se de cum s-au facut lucrurile prost, dar cand sa le faca el se pierde in detalii si renunta repede. Desi e as la interviuri, nu are functie de conducere pentru ca e prea enervant.
  • Inventivul. Nu s-a obosit cu cititul, nici nu stie prea bine pe unde sunt imprastiate piesele, dar se descurca cu ce are la indemana. Se enerveaza cand foloseste oricine altcineva ce a facut, pentru ca se strica imediat. E om de baza in firma si e chemat primul la interventii pentru ca face lucrurile sa mearga, chiar daca nu tin prea mult.
  • Statisticianul. Nu a fost niciodata interesat nici de invatat nici de pus mintea la contributie, toata viata a incercat sa ghiceasca raspunsuri. In timp i s-a format un talent ascuns de a estima statistic fara sa-si dea seama, si acum isi da cu parerea despre orice cu o incredere dezarmanta. In functie de cat de norocos e, fie are o functie de conducere sau de lider, fie e muritor de foame (sau jucator la pariuri cum se mai spune).
  • Artistul. El nu face chestii, doar le admira. Nu se stie de unde are paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tu ce zici?