marți, 25 iulie 2017

...

...ok, o să-mi iau multe puli la faza asta.
Odată un copil a fost sfîşiat şi mîncat de cîini în Bucureşti. Nu erau chiar cîini maidanezi ci păzeau o proprietate dubioasă de lîngă un parc, dar au fost imediat consideraţi maidanezi pentru că oraşul era plin de ei şi părea normal. Bunica care trebuia să aibă grijă de el şi de frate-su aştepta pe o bancă cînd i-a adus un nene samaritean copilul mai mic. Nu era din ăla cu părinţi care lucrează în străinătate, ambii părinţi au dat interviuri imediat după tragedie. Părea o împrejurare de întîmplări nespus de nefericită pînă cînd a apărut poza cu copilul mort: era alb, blond şi frumos. Aici s-a rupt ceva în sufletul colectiv. În maxim o săptămînă au dispărut maidanezii din Bucureşti. Am văzut poliţişti care alergau cîinii cu mîinile goale şi îi băgau în maşini de poliţie cu girofar. O săptămînă, atît. Acum cînd vezi un maidanez te cuprinde panica şi suni imediat la primărie sau unde pula mea se sună, minim pui poză pe feisbuc. Lumea şi-a dat brusc seama că nu e normal să-ţi fie frică de bestii într-o capitală europeană ca şi cum ai locui în padure. Şi asta a devenit normalitate. Oare cît a contat că copilul era blond şi frumos?
Altă dată o japoneză a fost violată şi ucisă de un taximetrist care a luat-o de la aeroport. Japonia a dat avertizmente de vizitare a Romîniei care probabil că au rămas pînă acum. La aeroport sunt acum un fel de tonomate de unde poţi cu greu să comanzi un taxi şi se discută posibilitatea unei linii feroviare spre oraş. Cam atît aici.
Altă dată un bar a ars şi a omorît zeci de oameni. Mulţi dintre ei nici nu au murit arşi, ci după ce au fost infectaţi de spitalele mizerabile în care au fost trataţi cu eroism patriotic. Şi nu erau orice oameni, erau tineri şi frumoşi. Nu sunt sarcastic cînd spun asta, spre deosebire de subumanii de la antena3. Mi se strînge şi acum pieptul cînd mă gandesc la ei. Chiar ştiu că erau tineri bine educaţi nu doar la şcoală, oameni productivi în care stătea speranţa viitorului şi s-au stins dintr-o prostie. S-a auzit cum s-a rupt inima în 3 sferturi din clasa mijlocie în noaptea aia. Ce şi-a dat lumea seama atunci? Că există corupţie în Romînia. Şi, oarecum de nicăieri, că nu e ok să fumezi în încăperi. Acum normalitatea e să se fumeze doar afară, îţi faci cruce dacă vezi la tv pe cineva fumînd în sufragerie. Cînd a fumat grindeanu în birou au scris zile întregi la ziar. În concluzie, ne putem da seama brusc de chestiile evidente cu condiţia să moară oameni şi oamenii ăia să fie frumoşi. Oare dacă era bar de manelari ne mai dădeam seama ca e corupţie?
Şi totuşi, de ce aşa brusc s-a schimbat normalitatea? Să fie vorba de masa critică? Atunci de ce nu a fost mai înainte? Că doar nu a fost o parte a societăţii care zicea că nu există corupţie şi apoi s-a răzgîndit. Cu toate astea, pare că progresăm ca societate. Mai facem paşi înapoi, dar indiferent cîte guverne incompetente ne bagă pe gît mustăciosul cu pula lui Terente în cur, sunt sigur că o să vină apoi oameni capabili să reconstruiască. Mi-e doar să nu rămînem fără oameni frumoşi între timp. Sau cum ar fi dacă s-ar redefini frumosul ca să cuprindă toţi oamenii? De cîte tragedii nu te loveşti zilnic şi le ignori pentru că nu-s de-ai tăi şi nu e treaba ta. Crezi că ăia care iau decizii gîndesc altfel decît tine?
Oricum, cu tot trumpu, polonia, ungaria, turcia şi muierusia, io zic căcînd fi-miu o să fie de vîrsta mea o să vadă în direct cum pleacă primii colonişti spre Marte. Poate o să fie nevoie de un război pentru asta, da oricum în război nu luptă oameni frumoşi ca fi-miu, aşa că merită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

tu ce zici?